Diversiteit

 

 


 

Wat is diversiteit?
Alle mogelijke verschillen tussen mensen onderling bepalen de diversiteit. Soms zijn deze verschillen zichtbaar, zoals leeftijd, geslacht of huidskleur. Soms zijn ze minder duidelijk: etniciteit, geloofsovertuiging, maar ook competenties en persoonlijke voorkeuren zoals leerstijl of een 'talenknobbel'.

Kiezen
Verschillen, wat moet je daarmee? Soms kan het antwoord zijn: niets, verschillen mogen er zijn. Maar verbinding ook!

Doet het er iets toe?
In veel situaties zijn verschillen niet relevant. De overeenkomsten zijn dan groot genoeg om samen te kunnen leren, werken of wonen. Vaak zijn verschillen wel belangrijk: zo wordt er in het onderwijs rekening gehouden met verschil in tempo, denkniveau en leeftijd. Wanneer dat niet gedaan wordt komt niet iedere leerling tot zijn recht.
Soms maken we zelf een verschil erg belangrijk. Met name in situaties waarin er niet alleen een verschil is, maar wanneer we het verschil niet kennen of begrijpen. Onbekend maakt onbemind. We geven een verschil dan een verklaring of betekenis die niet klopt met de werkelijkheid.

Een voorbeeld
Een Marokkaanse medewerker neemt elke zomer vier weken vrij. Zijn collega's denken dat hij ieder jaar naar zijn familie in Marokko gaat. Daarnaast gaan ze er – zonder dit na te vragen – automatisch van uit dat zij zélf niet vier weken aaneengesloten vrij kunnen krijgen. Zij vinden dat de allochtone collega wordt voorgetrokken, pesten hem en maken hem achter zijn rug om zwart. In werkelijkheid begeleidt de Marokkaanse collega fietsvakanties in zijn vier weken vrij, als hobby. Bron: 'De P&O’er van de toekomst heeft oog voor diversiteit', TNO, 2004.

 

Leestips

 
Wat zie je?

Je ziet alleen wat je kent...
... wat zie je op de foto hieronder?
.......................(klik op afbeelding voor vergroting)